Bizaran trend
Kineskinje operišu noseve da im izgledaju kao Ajfelova kula!
Pravi razlog što se veliki broj djevojaka odlučuje za estetsku hirurgiju jeste taj što one vjeruju da će im izgled pomoći da lakše dođu do posla
2.2.2014.
druga.tv / vesti-online.com

B

izaran trend da Kineskinje odlaskom na plastične operacije pokušavaju da liče na Evropljanke postaje sve popularniji u toj zemlji. Posljednji u nizu estetskih operacija koji je postao hit među mladim djevojkama u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu jeste intervencija na nosu kako bi on ličio na Ajfelovu kulu.

Operacija košta oko 7.400 eura, a izvode je na jednoj klinici u gradu Čonking na jugu zemlje. Ipak, pravi razlog što se veliki broj djevojaka odlučuje za estetsku hirurgiju jeste taj što one vjeruju da će im izgled pomoći da lakše dođu do posla.

Istraživanje koje je rađeno u Kini pokazuje da na plastične operacije noseva otpada 40 procenata svih estetskih intervencija u toj zemlji. Xiu Jang, jedna od studentkinja iz Pekinga, kaže da je svjesno otišla na liposukciju jer je ubijeđena da će joj to pomoći da po završetku školovanja dođe do posla.

"Bila sam predebela. Poslodavci više obraćaju pažnju na izgled djevojaka koje im se obraćaju za posao nego na njihovo iskustvo", kaže ona.
Preporuči ovaj članak svojim prijateljima na Facebook-u ili uživo u programu televizije druga.tv.
Ako izabereš da ga preporučiš na televiziji u programu kanala druga.tv biti će objavljeno tvoje ime i članak koji preporučuješ. Naš tv kanal možeš gledati putem kablovske televizije, platforme MojaTV ili na internetu ako klikneš ovdje.